Lyø Ø-lejr

Hver sommer fra uge 25 -32 er der ø-lejer på Lyø. Lejeren ligger på øens sydvestlige side.  Den første lejr på Lyø blev afholdt i sommeren 1970. Der gav Kulturministeriet støtte til at afholde lejre på fem øer i Danmark, organiseret af folk fra spejderbevægelsen. Civilforsvaret udlånte materiellet. Lejrene var for unge mennesker, der skulle aktiveres i naturbevaringsprojekter. Fra 1974 var der ikke flere støttekroner fra det offentlige, men lejrene havde fået deres egen organisation, og der blev ved med at være lejre om sommeren rundt omkring på danske øer, og også på Lyø.

Ø-lejren startede her på Lyø med et projekt omkring renoveringen af Lyø Mølle. Ø-lejren på Lyø har siden 1977 været en lejr, hvor der spilles musik, primært folkelig musik i forskellige udgaver, og lejren har haft fra 30 til 130 deltagere hver uge, hver sommer siden da.

Ø-lejerens deltagere er ofte gengangere og de er velsete på øen.  Lyø ø-lejer havde i 2010 40 års jubilæum og udgav da en pjece i forbindelse med udstilling på Lyø kultur og Besøgscenter.

Link til: http://www.lkbc.mono.net/upl/9457/Lylejrfolder2.pdf

Yderligere oplysninger om de forskellige temaer sommeren over, praktiske info mom lejeren samt mulighed for tilmelding og deltagelse se       http://oelejr.dk/forside/lyoe

Lejradresse

Lyø ølejr
5601 Lyø

Lejrtelefon: 61 79 80 17

Kontakt

Kontaktperson: Tom Mørk 75 86 07 25