Udvikling

Helhedsplan for øerne Lyø, Avernakø og Bjørnø

Der er maj 2018 startet et projekt med en styregruppe sammensat af medlemmer fra Øudvalget, administration fra Faaborg Midtfyn Kommune samt LAG. I samarbejde med konsulentfirmaet COWI skal der gennem en periode over 11/2 -2 år arbejdes med udviklingsplaner for de tre øer samt hver ø for sig.

Der er nedsat en projektgruppe med repræsentanter fra øudvalget samt beboerforeningerne fra de tre øer. Fra Lyø deltager Rasmus Andersen formand for beboerforeningen og Ø-udvalgsrepræsentant Christel Tjørnelund Nielsen.

Nyhedsbreve  2018:

 

TEMALØRDAG flyttet fra 15 september til 27 oktober 2018

temalørdag invitation_horisontal_23aug2018

 Nyhedsbrev_02_2018

1. Nyhedsbrev juli 2018

——————————————————————

Geopark “Det Sydfynske Øhav”

Faaborg-Midtfyn , Svendborg, Ærø og Langeland Kommune er gået sammen om at søge om godkendelse som UNESCO Global Geopark. Ansøgningen er indgivet i foråret 2018

følg projektet på: http://www.geoparkdetsydfynskeoehav.dk

—————————————————————-

Udviklingsplan 2010-2020

1 okt. 2009 kl 20 -22

1.     beboermøde afholdt på Lyø Stald Cafe

Der deltog 35 personer 1/3 af øens beboere ( 1/3 af Faaborgs borgere er  ca. 2000)  John Sørensen fra Strynø fortalte på  en meget spændende og levende måde om sit liv som sejlskibskaptajn og syltetøjsfabrikant.

Efter 25 år på søen ønskede han at gå i land, men hvor skulle det være? Det skulle være et sted, hvor der var fred og ro, ”højt” til himlen, så han fortsat kunne se stjernerne, og ikke mindst et sted, hvor han og hans kone og børn kunne føle sig trygge. Byerne var for hektiske, utrygge og ingen bekymrede sig om andre mennesker. – Valget faldt på Strynø, der kunne han få sine ønsker opfyldt.

Han solgte sit sejlskib for 2 mill. kroner, købte nogle hindbærbuske, og satte sig for at lære at lave syltetøj, da han mente det syltetøj man kunne købe var for kedeligt. Det måtte kunne gøres bedre. Og det kunne det, det fik vi at smage til aftenkaffen. Det har udviklet sig og ført mange andre aktiviteter med sig. Et stort plus for Stryø                                                  ——————————————————————————————————

LYØ SKOLE SOM KULTUR- OG BESØGSCENTER?
Efter mere end 130 år lukkede og slukkede Lyø Skole!
En kreds af øboere m.fl. tager nu initiativ til at danne en forening, som har til formål,
at skaffe midler til at overtage og drive skolebygningen til et kommende
Kultur- og Besøgscenter på Lyø.
Mulighederne er mange, f.eks bibliotek, internetcafé, iværksætterkontor,
lokalhistorisk arkiv, udstillinger om øens natur og kultur, ungdomsklub og aftenskoleundervisning osv.

www.plan-lyo.dk